Annette van Soest (1976) is journalist, presentator en fotograaf. Al op 11-jarige leeftijd wordt ze gecast als journalist, in haar eerste en laatste musical “Raadsels rond het ruime sop”. Daar zingen klasgenoten over haar personage: “Er zit wat scheef / Het is niet safe / Het is een duistere affaire […] Als je zegt: het is vals alarm / Dan roept ze boos / Er is iets loos!”

De laatste jaren presenteert ze vooral op de radio. Sinds kort maakt ze podcasts. Ze schrijft ook nog steeds. Daarnaast treedt ze op als dagvoorzitter en moderator tijdens events.

Als schrijvend correspondent in New York maakte ze in 2008 het begin van de kredietcrisis van dichtbij mee. Later deed ze voor radio en televisie verslag van de daaruit voortvloeiende economische crisis, onder andere in een reportage over de jeugdwerkloosheid in Spanje.

Als ze niet praat of schrijft, kijkt ze het liefst door de lens van haar fotocamera. Haar eerste groepsexpositie vond in de zomer van 2018 plaats in Londen. GUP Magazine, een platform en tijdschrift voor conceptuele fotografie, selecteerde haar voor “New 2019” als een van de beste opkomende Nederlandse fotografen.

Annette vindt het leuk om kennis te delen en is daarom teamcoach bij Crossover. Daar begeleidt ze werknemers van verschillende bedrijven bij het bedenken van oplossingen voor een vraagstuk binnen hun eigen organisatie. Ook geeft ze mediatrainingen in samenwerking met Listen Up. Doel is authentiek leren communiceren, niet het ontwijken van lastige vragen. Annette traint geen personen die ze later zelf interviewt.

Samenwerken? Bel of mail me.