Annette van Soest schreef veel nieuwsverhalen voor financieel persbureau Betten Financial News (BFN). In 2008 werkte ze in New York als correspondent en verslaggever voor BFN en de Nederlandstalige redactie van Dow Jones Newswires. Daar zag ze van dichtbij hoe de kredietcrisis zich ontspon. In de week dat Lehman Brothers omviel, startte ze, weer terug in Nederland, als zelfstandig journalist.

Artikelen en interviews van Annette van Soest zijn de afgelopen jaren verschenen in uiteenlopende publicaties, waaronder het Financieele Dagblad, FEM Business, Sprout en Management Team. Hieronder een kleine selectie.

‘Iedereen zelfstandig: de opkomst van de klusseneconomie’

In the gig economy zijn amper nog vaste banen, maar werken zelfstandigen wereldwijd aan losse klussen. Is deze ultraflexibele arbeidsmarkt een vloek of zegen voor ondernemers? Achtergrondartikel, Sprout (2015)

‘Nederlandse jeugd gebruikt optimisme als zelfmedicatie’

Arbeidssocioloog Fabian Dekker dook voor zijn boek ‘Bankzitten’ in de psyche van de huidige generatie jeugdwerklozen en werd verrast door hun optimisme. Interview, Back Stage (2014)

‘Ik wil de beste zijn’

Jitse Groen van Takeaway.com sloeg met een nieuwe investering van 73 miljoen onlangs een grote slag in Duitsland. En hij is nog lang niet klaar. Een gesprek over risico’s, vernieuwing en groei. Interview, Sprout (2014)

‘Ik ben niet aardig voor losers’

Peter Hartman, president-directeur van KLM, is een duidelijke leider zonder franje. “Ik kan niet tegen mensen die zeuren.” Interview, Forum (2011)

Onmisbaar onzichtbaar

Lessen van gewone mensen die ongewone dingen doen. Deze keer: Baiba Koliste (29), schoonmaakster van Asito bij Ziekenhuisgroep Twente in Almelo. Interview, Management Team (2014)