Fotograaf (2017-heden)

Annette van Soest is autodidact. In 2018 wordt ze door GUP Magazine geselecteerd voor publicatie in “New 2019”, een jaarlijkse uitgave met veelbelovend Nederlands fotografietalent. De groepsexpositie is in Melkweg Expo, Amsterdam. Eerder dat jaar exposeert ze in Londen als finalist van de Street Photography International (SPi) Street Awards 2018.

Presentator (2010-heden)

Sinds 2018 presenteert Annette van Soest de podcasts De Klik, K-Pod en Impact Podcast. Daarvoor werkt ze bijna acht jaar als presentator bij BNR Nieuwsradio, waar ze ooit begon als beurscommentator. Ze is daar de vaste anchor van BNR Zakendoen, BNR Lunch Time (BLT), BNR De Nieuwe Wereld, BNR De Nieuwe Onderneming en de BNR Nieuwsupdates. Ook springt ze geregeld bij als invaller op BNR Ochtendspits en Spitsuur.

Dagvoorzitter (2013-heden)

Annette doet Nederlands- en Engelstalige events. Een selectie: FD Gazellen Awards (Financieele Dagblad), BNR Beleggersdebat (BNR Nieuwsradio), BCG Gamechangers (Boston Consulting Group), Eye on Index Investing (Conspiracysinc), Topontbijt (Stichting Talent naar de Top), Financiële Poort (NVB), Lustrumdag Orde van Octrooigemachtigden, Jaarcongres Women in Financial Services, Investment Outlook (Fondsnieuws), Media Event (Provincie Limburg), Jaarcongres VNCI, Beyond Banking Days (ABN Amro), ING Unseen Talent Award.

Journalist (2000-heden)

Na haar studietijd werkt Annette als en tekstueel eindredacteur bij Het Financieele Dagblad en als schrijvend freelance journalist. Bij BNR Nieuwsradio en Betten Financial News bekwaamt ze zich verder in de financieel-economische journalistiek. In 2008 is ze correspondent voor Dow Jones Newswires in New York. Daarna werkt ze voor opdrachtgevers als BNR Nieuwsradio, Sprout, Management Team, RTL Z, FEM Business, Ondernemen!, Buitenlandse Markten, Belegger.Magazine en Eigen Bedrijf.

Opleiding (1995-2000)

Nederlandse Taal- en Letterkunde, Vrije Universiteit Amsterdam. Afstudeerrichting: Moderne Letterkunde.